Täna käisin Tallinnas ja Nurme bensukast umbes kilomeetri kaugusel avanes teel selline vaatepilt:
Selgituseks niipalju, et kui oma autost välja astusin, et pilti teha, pidin istuli kukkuma, tee oli absoluutselt klaas- eks vbl juht läks kiirendades veidi liiale ka, aga noh, tundus, et auto oli tühi ja sellise komplektiga pole sellise libedaga mingi ime ka, et teel ei püsi. Niipalju veel, et kedagi selle auto juures ei olnud, kui mina seda laksu nägin.
Kogu selle peale tekib muidugi tahtmine Maanteeameti lipsuga vanameestele labidaga täie jõuga üle kaela virutada ja põhjus selleks väga lihtne- muud uudistes ei loe, et autojuhtide jaoks tuli talv ootamatult, maanteeamet on talve tulekuks valmis, maanteeamet hoiatab, et libedatõrje ei pruugi toimida jne!
Mis kuradi libetatõrje???
Mis kuradi moodi maanteeamet talve tulekuks valmis on???
Maanteeametist ei ole vähemalt sellel talvel mitte mingit kasu, vähemalt niipalju kui mina näinud olen- ainukesed saha- ja puisturimehed, keda kiita, on Märjamaal, mujal ei ole ma puistureid ega midagi näinud, teel oli ka täna terve mingi (mitte küll paks kiht, aga siiski) lumepuder. Harjumaal- sahkade arv 0, Pärnumaal- sama teema.
Ma ei mäleta, et teehooldus juba talve alguses nii kehv oleks varem olnud.
Ma ei tea, kuidas teistel, kuid minul ajab juba see lipsuga vanameeste iba harja juba tulipunaseks- igast paska aetakse suust välja, aga TEGUSID oleks vaja, TEGUSID!!!
PS. Loodan, et mul ainukesena selline mulje siinsetest asjadest on jäänud- kui keegi teisiti arvab, äkki valgustaks mind ka, vbl on mul asjast vale mulje jäänud, kuid vähemalt selles piirkonnas, kus mina Eestis olles liigun, on mul täpselt selline mulje jäänud
Häid jõule maanteeametile ka, häääästi rahulikke, nagu ikka- ega sellisele ettevõttele ei saagi muud soovida, kes ALATI talve tulekuks valmis on...
Ainult et see valmisolek tähendab alati ilmastikuolude muutumisel suuri avariisid miskipärast