Aitüma, Jarmo, rõõm kuulda/lugeda, et sobis mu "reportaaž"
Väikese vahelepõikena poetaks paar mõttetera vestlusest sõbraga näituste teemal. Eelmiusel aastal, kui Stockholmis iga päev kokku sattusime (töötasime veidi aega samas firmas), tuli ka jutuks veokanäituste korraldamine. Ta ütles selle peale, et põhjus, miks ta sellega nüüdseks 5 aastat tagasi alustas, oli see, et kõik räägivad, et võiks teha jne, kuid üldjuhul kipub jutt ka jutuks jääma. Ta siis küsis, et kas ma pole mõelnud Eestis midagi sellist korraldada, mille peale avaldasin oma arvamuse, et võrreldes Rootsi (või kasvõi Norra, Taani, Hollandi või muu Euroopa riigi) veokanäitustega pole siin paraku suurt midagi näidata, seda esiteks, seda mitmel põhjusel loomulikult, ning teisalt võib olla ka probleem selles, et firmaomanikud ei raatsi päevaks-paariks autot seisma jätta (isegi kui oleks auto, mida võiks näidata).
Näitusele sobivaks kvalifitseerimine ei tähenda muidugi ka seda, et auto peab olema tingimata maalitud ja paksult tulesid täis (samalt näituselt tõin välja paar näidet, mille erinevus tehaseseades autost oli suht väike- vaid mõned tuled jne, isegi mingit disaini ei pea alati olema), kuid auto ilu on thti just nimelt vaataja silmades- ühele ei avalda mingit muljet, samas on teine vaimustusest pikali maas.
Ennemalt sai mainitud põhjustest , miks midagi näidata pole- ma usun siiski, et esimene põhjus on meie lühinägelike "poliitikute" poolt tehtud veokavaenulik seadusandlus- usun, et kui nõuded oleks leebemad, leiduks firmaomanikke kõige kiuste omajagu, et leida kasvõi mõningaid vahendeid, et auto veokanäitustele kvalifitseeruvaks muuta.
Vaadates kasvõi seda pilti, mis siinsamas foorumis juba üsna tavaline on- kui nii saab öelda- uusi autosid tuleb juba üsna palju, samas ei pruugi see tähendada ka seda, et uut autot ostes isegi mikrolaineahju jaoks vahendeid leitakse.
Aga see selleks- sel teemal võiks lõpmatuseni rääkida, kuid kõhutunne ütleb, et niipea väga midagi ei muutu.
Aga siiski- ehk on vähemalt piiri tagant midagi vaadata siin teemas
Enjoy